Posts

Showing posts from September, 2014

Melancong ke Ho Chi Minh City bersama keluarga.

Image
Kami tak plan sangat nak pi bercuti. Tiba-tiba mak kata dia nak pi Vietnam la... Dulu kami pergi berdua beradik. Tak bawa ahli keluarga.

Terus cari tiket Air Asia dan booking bilik hotel. Semuanya berlaku dengan pantas sekali. Mula-mula the girls sahaja aku rancang nak bawa. Lepas tu Ahmad pun nak ikut juga... Lastly semua pergi termasuk Yusof and my hubby.

Kami berlapan orang akan pergi bercuti di Vietnam sempena cuti Hari Merdeka 2014.

Aku dah tahu sikit2 pasal tempat nak shopping, Ben than and Chinatown. Makan kat Kedai Basiroh.

Tip utk yang belum pernah pergi Vietnam.

1. Tukar duit ke Vietnamse Dong ala kadar pun cukup sebab bila beli barang di Vietnam, mereka suka duit Ringgit Malaysia. Tapi utk teksi dan kedai makan perlu ada Vietnamse Dong.

2. Tukar duit ke USD utk teksi & pakej pelancongan.

3. Bawa sikit makanan kering seperti mee segera, serunding atau roti gardenia 70 sen atau roti biasa.

4. Bawa kompas utk arah kiblat dan sejadah. Boleh juga download arah kiblat dlm han…