Birthday boy - Ahmad Ibrahim!! 16/10/2010



Happy Birthday to youuu!... Happy Birthday to youuu... Happy Birthday to Wan Ahmad, Happy Birthday to youuu... Ahmad turn 10 years old.... he is no longer a small boy... my youngest is now 10 year old. Dah tak ada baby dah....anak-anak semuanya dah membesar, syukur pada Allah.

Hari ni kami tak celebrate besar-besaran, tak jemput kawan-kawan Ahmad, hanya kami sekeluarga sahaja, itupun Yusof tak ada... kurang meriah le.. bapaknya pulak kena attend Seminar, petang baru boleh makan-makan.

Aku telah bake chocolate cake untuk Ahmad.

Inilah cake sebelum dan selepas di decorate.







Tonite, we are having simple dinner with chicken chop, wedges and coleslaw. Simple dish but I have prepare it by myself, from a big bird to boneless and into thin slices.

I have to practice to do boneless the chicken frequently. I have forgotten the technique on how to boneless the chicken. But at last, I managed to do it... Chayokkk....jangan berputus asa. Nasib baik tak hancur ayam tu aku kerjakan.

Inilah hasilnya ayam yang telah di celup tepung, telur dan bread crumb.




Aku ni payah sikit bab ayam-ayam supermarket, aku agak was-was, jadi kenalah beli ayam dekat tempat proses ayam. Kami akan pastikan ia disembelih oleh pekedai nya. Barulah kami beli....Sebab masaalah ayam dekat supermarket kehalalannya amat diragui.





Ahmad gembira sekali sebab aku dah sediakan macam-macam kat dia...begitu juga kakak nya telah sama-sama membantu untuk sediakan makan malam dan kek untuk nya...

Harapan mama dan bapak pada Ahmad agar rajin belajar dan sentiasa mengerjakan semua suruhan Tuhan agar menjadi anak yang soleh dan berjaya dari dunia hingga ke akhirat. Amin.

Comments

Popular posts from this blog

Melancong ke Seoul Korea - Musim Luruh 1/11/2014 hingga 9/11/2014

Melancong ke Ho Chi Minh City bersama keluarga.

Bercuti di Krabi, Thailand.