Mee Bandung Muar..

Pada hari Ahad yang lepas, suami ku teringin nak makan mee bandung muar..... Pes mee bandung Muar dah ada tapi mee kuning nya belum ada....

Suami ku request nak makan mee kuning buat sendiri... yang serononya dah lama tak buat mee kuning. Apa dah jadi dengan machine buat mee tu... takut dah berkarat.Sebab dah lama sangat dia berehat, tersadai dalam almari.

Tapi dah suami minta, digagahkan juga lah buat...As usual anak-anak banyak membantu.
Wan Ahmad selalunya yang rajin menolong...


Tengoklah bagaimana lecehnya nak buat mee kuning sendiri...Yang bestnya mee kuning buat sendiri ni lebih sedap dan yang penting sekali confirm halal...
















Inilah hasilnya.... baguskan...1 kilo tepung dapat 2 1/2 kilo mee kuning....




Alhamdulillah berjaya jua kami makan mee bandung Muar tengah hari 27/6/2010....

Comments

Popular posts from this blog

Melancong ke Seoul Korea - Musim Luruh 1/11/2014 hingga 9/11/2014

Melancong ke Ho Chi Minh City bersama keluarga.

Bercuti di Krabi, Thailand.